Visserijdag
Visserijdag
Visserijdag
Previous
Next

Visserijdag

De botter BU 210 is vaste deelnemer aan de jaarlijkse Visserijdag elke eerste zaterdag in september. In en rondom de haven wordt alles teruggebracht in de sfeer van een eeuw geleden: een feeƫriek beeld wordt neergezet door de enthousiaste leden van de organiserende vereniging de Bruine Vloot.

Jaarlijks op de eerste zaterdag in september organiseert Vereniging de Bruine Vloot – het collectief van de bottereigenaren – de Spakenburgse (niet-commerciĆ«le!) Visserijdag. Op deze dag brengen alle deelnemers hun schepen in (en het gebied rondom) de Oude Haven geheel terug in de sfeer van een eeuw geleden. Al sinds het begin is de bemanning van de botter BU 210 hierbij niet alleen aanwezig, maar ook enthousiast en actief deelnemer. De botter wordt voor deze dag opgetuigt met bijzondere visserij attributen.

Niet alleen de BU 210 ligt er blinkend bij, ook de bemanning kleedt zich op deze dag op z’n allermooist in de specifieke dracht van het oude vissersdorp Spakenburg. Er worden op ouderwetse manier verse visjes heerlijk gebakken en uitgedeeld aan het langswandelende genietende publiek. Er worden interessante verhalen en feiten verteld door nageslacht van vroegere vissers. Een hoogtijdag in het jaar voor de Bruine vloot en de bezoekers.


Meer informatie? Bel 06 51 80 46 25